TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Yarın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal
Atatürk’ün, çağdaş, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ne
giden yolda attığı ilk adımın 100’üncü yıldönümü.
Yüz yıl önce atılan ve
bir ulusun tarihte var olma mücadelesini başlatan bu ilk adım, halen hepimize hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için güç ve ilham vermeye devam ediyor.
DUYDUĞUMUZ MİNNET EBEDİDİR
TÜSİAD olarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan tüm kahramanlarımıza duyduğumuz minnet ebedidir.
Mustafa Kemal Atatürk bugünü gençliğe armağan ederek gençlere Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini koruma görevini vermiştir. Bu görev aynı zamanda gençlere duyulan sonsuz bir güvenin göstergesidir.
ELEŞTİREN, SORGULAYAN NESİL
YETİŞTİRMEK ÖNCELİĞİMİZ OLMALIDIR
Biz de gençlerimize güveniyoruz. Geleceğimiz için, gençlerimiz için öncelikle Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye sahip çıkmak; sorgulayan, eleştiren, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek; onların önlerini açmak ve ülkemizin eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemek hepimizin önceliği olmalıdır.
İş dünyası olarak bu bilinç ve hedefle var gücümüzle çalışmaya, gençlerimizi eğitimden, bilim, girişimcilik, sanat ve spora kadar tüm alanlarda desteklemeye devam edeceğiz.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”