Tarafsız
30 Haziran 2022 Perşembe
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • Dışişleri Bakanlığı’nda uzman kadrosu için büyükelçi unvanına sahip olma şartı kaldırıldı

    Dışişleri Bakanlığı’nda uzman kadrosu için büyükelçi unvanına sahip olma şartı kaldırıldı

    31 Temmuz 2019

    Dışişleri Uzmanlığı Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle Dışişleri Bakanlığı’na uzman yardımcısı ve uzman alımını belirleyen kurulun büyükelçi unvanı taşıyan dışişleri meslek memurları arasından seçilme zorunluluğu kaldırıldı. Yeni yönetmeliğe göre sınav kurulu, taşıdığı unvana bakılmaksızın Dışişleri Bakanlığı görevlileri arasından, bakan tarafından belirlenecek.

    Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre geçen yıl aralık ayında da Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmış ve bakanlığa meslek ve konsolosluk memurluğu giriş sınavlarını değerlendiren sınav kurullarının büyükelçi unvanı taşıyan meslek memurları arasından seçilme zorunluluğu kaldırılmıştı. Dışişleri Uzmanlığı Yönetmeliği ile Dışişleri Bakanlığı Memurlarının Yurtdışına Sürekli Görevle Atanmasına ilişkin Yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yeni yönetmelikler, aynı konuları düzenleyen 2011 ve 2012 tarihli yönetmeliklerin yerine getirildi. Dışişleri Uzmanlığı Yönetmeliği, Dışişleri Bakanlığı’nı merkez teşkilatında görev yapan uzman yardımcılarının mesleğe alınmaları ile uzmanlığa atanmaları konularını düzenliyor. Önceki yönetmeliğe göre Dışişleri Bakanlığı’na uzman yardımcılığı giriş sınavı ve uzman yardımcılarının uzman olmasına karar veren yeterlik sınavı kurullarının üyeleri, Dışişleri Bakanı tarafından büyükelçi veya elçi unvanı taşıyan meslek memurları arasından seçiliyordu. Yeni yönetmelikte sınav kurulu üyelerinin elçi unvanı taşımaları zorunluluğu kaldırıldı. Yeni yönetmelikte bu madde “Kurul başkanı, vekili ve üyeleri bakanlık görevlileri arasından bakan tarafından belirlenir” şeklinde düzenlendi.

    Ayrıca eski yönetmelikte uzmanların görevleri arasında bulunan “Görev yaptıkları birimin görev alanları öncelikli olmak üzere, mesleki bilgilerinin geliştirilmesinde yararlı olacağı amirlerince de öngörülen ve talep edilen Türkçe ve yabancı dildeki ulusal ve uluslararası yayınları takip ederek, bakanlığın kurumsal gelişimine katkıda bulunacak önerilerde bulunmak ve projeler üretmek” ile “Bakanlık görevlerini dürüstlük, tarafsızlık, güvenilirlik, sır saklama ve etik ilkelerine uygun olarak yürütmek” hükümlerine yeni yönetmelikte yer verilmedi.

    Etiketler Büyükelçi dışişleri Dışişleri Bakanlığı Memur meslek uzman kadro

    İLGİLİ HABERLER

    Nadira Kadirova’nın dosyası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı: Tutanaklar çelişkili
    Nadira Kadirova’nın dosyası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı: Tutanaklar çelişkili
    İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
    Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar