Tarafsız
04 Temmuz 2022 Pazartesi
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • AK Parti’ye yakın kaynaklar: İstifa sayısı 20’yi bulacak

    AK Parti’ye yakın kaynaklar: İstifa sayısı 20’yi bulacak

    9 Aralık 2019

    Yerel seçimlerin ardından çalkantıların yaşandığı AK Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Kongre hazırlıklarına başlayan ve eski bakanların yeni oluşum hamleleri nedeniyle sarsılan partide, şimdiye dek 9 il başkanı istifa ederken, bu sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor.

    Eski Bakan Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti girişimlerinin çalkantılara neden olduğu AK Parti’de sular durulmuyor. AK Parti’li Artvin İl Başkanı Şenol Alpaslan’ın istifasının ardından, partinin Denizli ilçe örgütlerinden de peş peşe istifalar geldi.

    Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek kongre öncesi parti içinde yaşanan çatlaklar derinleşirken, istifaların da ardı arkası kesilmiyor.

    Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere rahatsızlıkların yüksek sesle dillendirildiği partide, Genel Başkan Erdoğan’ın parti tabanını Davutoğlu ve Babacan ekseninden ne kadar koruyabileceği de merak konusu.

    Seçim yenilgisinin faturasının il ve ilçe başkanlarına kesildiği partide, aylardır uzun soluklu bir yeniden dizayn mücadelesi yaşanıyor.

    Birgün’de yer alan habere göre;  şimdiye kadar 9 il başkanı partiden istifasını verirken, AK Parti’ye yakın kaynaklar, bu rakamın ilçe kongrelerinin başlayacağı 2020 Şubat’ına dek 20’yi bulacağını ifade ediyor. Kesin tarihin henüz açıklanmadığı genel kongreye kadar ise partide tansiyon düşecek gibi görünmüyor.

    PARTİDEN AÇIKLAMA YOK

    Son olarak AK Parti’li Artvin İl Başkanı Şenol Alpaslan’ın içinde bulunduğu ekonomik durumu gerekçe göstererek istifasının ardından, partinin Denizli ilçe örgütlerinden de peş peşe istifalar geldi.

    AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Tolga Yanal, Çivril İlçe Başkanı Mehmet Kale, Serinhisar İlçe Başkanı Ali Özcan ve Güney İlçe Başkanı Celal Özgülen istifalarını verdi. Dört ilçe başkanı da istifa kararlarını AK Parti İl Başkanlığı’na gönderirken, konuya ilişkin AK Parti İl Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılmadı.

    AK Parti’de geçtiğimiz ay Çanakkale, Kütahya, Manisa, Amasya, Siirt, Iğdır, Kırşehir ve Balıkesir il başkanları da istifa etmiş, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam’ın istifa açıklamasında MHP’nin yanı sıra CHP ve İyi Parti il başkanlarına da teşekkür etmesi dikkat çekmişti.

    İLÇE BAŞKANLARI DA GİDECEK

    AK Parti’ye yakın kaynakların aktardığına göre il başkanlarının yanı sıra birçok ilçe başkanının da 2020 Şubat’ında başlayacak kongreler öncesinde istifaları istendi.

    AK Parti kaynakları, “İlçe kongrelerinde göreve kimlerin getirileceği, il başkanları ile birlikte belirlenecek. Bu amaçla, mevcut il başkanı devam etmeyecekse yerine gelecek yeni il başkanı ile ilçe yönetimlerini belirleyeceğiz. İlçe kongreleri konusunda yeni tayin edilen il başkanları söz sahibi olacak” açıklamasında bulundu.

    Etiketler 20 9 istifa ahmet davutoğlu ak parti ak parti'ye yakın kaynak ali babacan istifa kongre öncesi

    İLGİLİ HABERLER

    HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    TBMM Başkanı Şentop’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt
    TBMM Başkanı Şentop’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt
    Davutoğlu’ndan Ayasofya tepkisi: Sıkıştığınızda ortak sembollerimizi kullanmaktan vazgeçin
    Davutoğlu’ndan Ayasofya tepkisi: Sıkıştığınızda ortak sembollerimizi kullanmaktan vazgeçin

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar