Konya’daki 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde, Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından öğretmen sanılan ve bacak bacak üstüne attığı için azarlanan yerel gazete muhabiri Ali Kuş, kurumundan istifa ederek mesleği bıraktı.
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde oturuşu nedeni ile “Sen Öğretmen misin birader” sözleri ile azarladığı stajyer muhabir Ali Kuş mesleği bıraktı.
Vali Toprak’la görüştükten sonra izne çıkan Muhabir Ali Kuş, izninin bitmesinin ardından gazetecilik mesleğini bıraktı.
Sözcü’ye konuşan Kuş, “Yaşanan olaylardan yıprandım. Bu yüzden kurumumla da görüşerek istifa etmek istediğimi belirttim. Aldığım kararda Konya Valimizin bir etkisi yok. Şu an da bir danışmanlık şirketinde çalışıyorum. Kafamı toparladıktan sonra çok sevdiğim gazetecilik mesleğine tekrar dönmek istiyorum” dedi.