Anket sonuçlarından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Mansur Yavaş217;ın etkili olduğu Ankara olmak üzere bazı illere ağırlık verilmesi yönünde talimat verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun217;un açıkladığı son anket sonuçlarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra, başta Mersin olmak üzere diğer büyükşehir belediyelerinde de CHP’nin oyunun hızla yükseldiği görülmüştü.
Yeniçağ’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan217;ın çekmecesinde bulunan anketlerin de benzer sonuçlar gösterdiği ve Erdoğan’ın konuyla ilgili acil eylem planı oluşturmak istediği belirtildi.
Kulislerde yer alan bilgilere göre Erdoğan, başta Ankara olmak üzere CHP217;nin atılım yaptığı illerde görevlendirilme yapılması ve sokak sokak gezilerek vatandaşla iletişim kurulması konusunda talimat verdiği öğrenildi.
İFTİRALAR TUTMADI
Geçtiğimiz günlerde Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş217;ın rüşvet aldığını iddia ederek iftirada bulunmuş, daha sonra kendi sözlerini kendisi çürütmüştü.
Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere uyarıda bulunarak, durumun Mansur Yavaş217;ın puanını artırdığını söyledi ve konuyla ilgili yorum yapılmamasını istedi.
VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ
Yapılan kamuyou araştırmalarında vatandaşların kutuplaşma ve iftiralardan rahatsız olduğu ortaya çıktı.
Anketlerde yöneltilen “Türkiye217;nin en büyük sorunu ne?” şeklindeki soruya katılımcıların, ‘Ekonomi’ yanıtını verdiği ve bu konu üzerine yoğunlaşılması gerektiğini ifade ettikleri belirtildi.