Tarafsız
26 Mart 2023 Pazar
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • İş Bankası Grubu’ndan ekonomiye 1 milyar 150 milyon dolarlık kaynak

    İş Bankası Grubu’ndan ekonomiye  1 milyar 150 milyon dolarlık kaynak

    17 Ocak 2020

    Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 750 milyon ABD Doları tutarında 10 yıl vadeli ve beşinci yılda geri çağırma opsiyonu bulunan sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdi.

    İş Bankası Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Faiz oranı yüzde 7,75 seviyesinde olan ihraç işlemine, 3,5 milyar ABD dolarının üzerinde bir talep geldi. Bankanın iştiraki TSKB’nin de uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği 400 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli Eurotahvil ihracı ile birlikte Grup, Türkiye’ye 1 milyar 150 milyon dolarlık kaynak sağlıyor” denildi.

    İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Temin edilen bu kaynaklar, İş Bankası’na ait değil, ülke ekonomisine aittir ve Türkiye ekonomisinin doğrusu için kullanılacaktır. Biz bu kaynakların sahibi değil aracısıyız. İşin tekniğine ve etiğine uygun bir tutarlılıkla Türkiye ekonomisinin hizmetine sunacağız. Çalışmalarımızı, her zaman olduğu gibi samimiyetle ve tutarlı bir şekilde devam ettireceğiz. İş Bankası olarak kredi verme kapasitemizi de artıran söz konusu sermaye benzeri tahvil ihracı, ülkemiz ekonomisi için değerlidir. Türk ihraçcılar için piyasaların henüz hazır olmadığına dair görüşlerin bulunduğu böyle bir dönemde, İş Bankası Grubu olarak üst üste gerçekleştirdiğimiz bu iki ihracı, teşvik edici ve yol açıcı olması bakımından kıymetli buluyorum” diye konuştu.

    “50 BAZ PUAN ALTINDA SONUÇLANDIRILDI”

    Adnan Bali, bankanın yoğun ilgi gören yurtdışı tahvil ihracı, 2018 yılının Şubat ayından bu yana Türk bankaları tarafından yurtdışında gerçekleştirilen katkı sermaye niteliğini taşıyan ilk piyasa ihraç işlemi olması bakımından önemli olduğunu ifade ederek, “200 civarında yatırımcının ilgi gösterdiği işlem, tek düzenleyici kuruluş aracılığıyla tamamlandı. İhraca gelen yüksek talebe bağlı olarak, tahvilin getiri seviyesi işlem sırasında revize edildi ve başlangıç seviyesinin 50 baz puan altında sonuçlandırıldı” dedi.

    “TÜRK BANKACILIK SİSTEMİNE GÜVENİ YANSITIYOR”

    Gerek İş Bankası’nın yurtdışı piyasalarda gerçekleştirdiği 750 milyon ABD Doları tutarındaki sermaye benzeri tahvil ihracına, gerekse iştirakleri olan TSKB’nin uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği 400 milyon ABD Doları tutarındaki Eurotahvil ihracına gelen yüksek talebin Türk bankacılık sektörüne duyulan güveni yansıttığını kaydeden Bali, “Yılın ilk günlerinde büyük başarıyla tamamlanan her iki işlemin, ülkemizdeki diğer banka ve kurumlar için de yurtdışı piyasalardan fon temin etme konusunda teşvik edici ve yol açıcı olacağını düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

    Etiketler Adnan Bali dolar Eurotahvil tahvil aracı Türkiye İş Bankası

    İLGİLİ HABERLER

    Nadira Kadirova’nın dosyası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı: Tutanaklar çelişkili
    Nadira Kadirova’nın dosyası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı: Tutanaklar çelişkili
    İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
    Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar