AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı, “Bizim teklifimiz Meclis açıldığında salı günü kapalı oturumun yapılması ve Sayın Milli Savunma Bakanı’nın Meclis’i bilgilendirmesidir” dedi.
MEHTAP GÖKDEMİR TARAFSIZ HABER AJANSI/ANKARA
AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı, “Bugün kendi önerimizi Meclis Başkanlığına ileteceğiz. Bizim teklifimiz Meclis açıldığında Salı günü kapalı oturumun yapılması ve Sayın Milli Savunma Bakanının Meclis’i bilgilendirmesidir” diye konuştu.
CHP ise İdlib’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere, TBMM’nin cumartesi günü olağanüstü toplanması için Meclis Başkanlığı’na önerge vermişti.
AK Parti Grup Başkanı Bostancı, TBMM’de bir grup gazeteciyle sohbet etti. Bostancı, şöyle dedi:
Meclis olarak biz yaşanan bu gelişmeler karşısında bir kapalı oturum yapılmasını uygun görüyoruz. Fakat acilen Meclis’in toplanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Hali hazırda öyle bir durum sahada mevcut değil. O yüzden bugün kendi önerimizi de Meclis Başkanlığı’na ileteceğiz. Bizim teklifimiz Meclis açıldığında salı günü kapalı oturumun yapılması ve Sayın Milli Savunma Bakanı’nın Meclis’i bilgilendirmesidir. Meclis demokrasinin kalbidir.
Meclis Başkanlığı’na sunacağız, salı günü de Genel Kurul’un takdirine sunacağız.
YENİ BİR TEZKEREYE İHTİYAÇ VAR MI?
Hali hazırda bir tezkereye ihtiyaç yok, çünkü Türkiye’nin pozisyonu belli, bu pozisyonda daha önceki tezkere esasında uluslararası hukuk esasında ve şüphesiz uluslararası mutabakat çerçevesinde yürüyor.
CHP’NİN BAŞVURUSU
Muhalefetin böyle bir toplantı talep etmesi normaldir, hakkıdır, Meclis’in çalışma usulleri bellidir, bizim kanaatimiz çok acil bir toplantıya ihtiyaç olmadığıdır. Dolayısıyla salı günü esasen salı günü Meclis’in de talebinin karşılandığını düşündüğümüz diğer partilerinin de talebinin karşılandığını düşündüğümüz bizim partinin de talebinin karşılandığını düşündüğümüz kapalı oturumu gerçekleştireceğiz.
“Sayın Cumhurbaşkanı savaş kelimesini kullandı” sözüne Bostancı, “Sayın Cumhurbaşkanımız yaşanan çatışmalara ilişkin bir tanım getirdi, hukuki bir tanım değil bu, bir politika değişikliğine işaret eden tanım da değil” dedi.