Tarafsız
10 Ağustos 2022 Çarsamba
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • CHP heyeti Süleyman Soylu’dan ne istedi?

    CHP heyeti Süleyman Soylu’dan ne istedi?

    26 Mart 2020

    CHP heyeti, koronavirüs salgınına karşı belediyeler ile merkezi hükümet arasında yaşanan koordinasyon sıkıntısı nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek çalışmalarda “eşgüdüm sağlanması” gerektiğini vurgularken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan da belediyelerin bütçelerinde kesinti yapılmaması ve gelirlerinin artırılması talebinde bulundu.

    Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu’ndan oluşan CHP heyeti önceki gün İçişleri Bakanı Soylu; dün de Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile bir araya geldi.

    İçişleri Bakanlığı’nda yapılan görüşmede koronavirüsle mücadele konusunda yerel yönetimlerde alınan tedbirler gündeme geldi.

    EŞGÜNÜM TALEBİ

    CHP heyeti, Soylu’ya yerel yönetimler ile hem yerel mülki idareler hem de merkezi hükümet ile salgınla mücadele konusunda işbirliği yapılması gerektiğini bildirdi.

    Sahada yaşanan bazı aksaklıkları ileten CHP heyetinin salgına karşı yerel yönetim ile merkezi yönetimin eşgüdüm içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Görüşmede önümüzdeki ay yapılacak belediye meclis toplantılarının ertelenip ertelenmemesi konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

    Buna göre nisan ayında gerçekleştirilecek belediye meclis toplantılarının salgının durumuna göre ertelenebileceği ifade edildi. Ancak belediyelerin salgınla ilgili halka hizmet götürmesi için belediye meclislerinin çalışmasının zorunlu olduğu durumlarda da her türlü önlemin alınması gerektiği ifade edildi.

    TORUN: AKSAKLIKLARI SÖYLEDİK

    Torun ve Kuşoğlu dün de Kurum ile bir araya geldi. CHP heyeti insanların salgın nedeniyle evlerinde kalmalarıyla birlikte belediyelerin gelirlerinin azaldığı, ancak belediyelerin vatandaşa olan hizmetlerinin de salgınla birlikte arttığı ifade edildi.

    CHP heyeti, bu kapsamda belediyelere İller Bankaları aracılığıyla yapılacak ödemelerin bir yıl süreyle hiçbir kesinti yapılmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. CHP heyeti ayrıca bu süre içinde vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için belediyelerin gelirlerini artırıcı ek tedbirlere ihtiyaç duyulduğuna da işaret etti.

    Torun, salgınla mücadele konusunda yürütülen süreçle ilgili görüş alışverişi yaptıklarını belirterek “Bazı önerilerimizi ilettik. Bazı aksaklıkları söyledik. Yerel yönetimlerle ilgili yapılması gerekenleri paylaştık” dedi.

    Torun, yerel yönetim ile merkezi yönetimin eşgüdüm içerisinde çalışılması gerektiğini ifade etti.

    Etiketler bülent kuşoğlu CHP eşgüdüm talebi Seyit torun SOYLU'DAN NE İSTEDİ? süleymen soylu

    İLGİLİ HABERLER

    Kırşehir Cezaevi’ndeki işkence iddialarıyla ilgili soru önergesi
    Kırşehir Cezaevi’ndeki işkence iddialarıyla ilgili soru önergesi
    Vücuduna yapışan keneyi çıkarttı, hayatını kaybetti
    Vücuduna yapışan keneyi çıkarttı, hayatını kaybetti
    Peynir reyonuna takılan alarm, kurmaca mı yoksa gerçek mi?
    Peynir reyonuna takılan alarm, kurmaca mı yoksa gerçek mi?

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar