Tarafsız
10 Şubat 2021 Çarsamba
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • Doç. Dr. Yusuf Savran: Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı İtalya’dan ileride

    Doç. Dr. Yusuf Savran: Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı İtalya’dan ileride

    29 Mart 2020

    Dokuz Eylül Üniversitesi Pandemi Servis Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yusuf Savran, yeni tip Koronavirüs salgınına ilişkin bir video hazırladı. Savran, “İstatistiklere bakınca hazırlıksız yakalanmış İtalya’ya göre, ‘Biz buna hazırlandık’ diyen Türkiye daha ciddi bir sınav veriyor. Vaka sayımız ve ölüm sayımız şu ana kadar İtalyanlardan daha ileridedir. Türkiye hâlâ bu işin ciddiyetinde değildir” dedi.

    Salgına ilişkin bir video çekerek paylaşan Yusuf Savran, “Bu işi ciddiye almazsak bu iş çığrından çıkacak ve bin rakamlı ölümlere ulaşacak” dedi. Savran açıklamalarını, “Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Pandemi servisinin yöneticisi olarak deneyimlerimi aktarmak istiyorum. İlk vakanın görülmesinin ardından 15 gün geçti. İstatistiklere bakınca hazırlıksız yakalanmış İtalya’ya göre, ‘Biz buna hazırlandık’ diyen Türkiye daha ciddi bir sınav veriyor. Vaka sayımız ve ölüm sayımız şu ana kadar İtalyanlardan daha ileridedir” şeklinde sürdürdü. 

    Dokuz Eylül Üniversitesi Pandemi Servis Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yusuf Savran’ın açıklamaları şöyle:

    “GÜNDE ORTALAMA 100 VAKA“

    Maalesef bütün ‘evde kal’ çağrılarına rağmen buna uymayan insanlar sayesinde virüs yayılım alanı buldu. İlk on günlük vakalara bakınca çoğu 18-45 yaş aralığında hafif vakalar. Son 48 saatteki gözlemlerimiz ise bu iş yaşlılarımıza sirayet etti. Günlük ortalama yüz vaka başvuruyor. 65 yaş üstü kronik hastalarımız olan vakalar artıyor. Bu ağır seyredecek vakalar yakın demektir. Ciddi yoğum bakım ihtiyaçları ve desteğe rağmen ölümle sonuçlanacaktır. Lütfen evde kalın. Çok geç değil. Bu virüsü böyle kırabiliriz.

    “N95 MASKE KULLANMAYIN“

    Tuzlu gargara, limonlu su, kelle paça gibi önerilere itibar etmeyin. Bu virüs damlacık yoluyla ve yüzeylerde canlı olduğunda ellerimizle temas yoluyla bulaşmakta. Bunun için yapacağınız tek şey cerrahi maske kullanarak sizde virüs varsa yaymayı engelleyebilirsiniz. N95 maskeyi lütfen kullanmayınız. Bunu kullanmak için belli alanlar tanımlanmıştır tıp camiasında. Bu maske sizin nefesinizi dışarı veriyor. Sadece cerrahi maske kullanmanızı öneriyoruz. Hastalıklı insanların N95 maske kullanması hiç sağlıklı değil.

    “TIP İNSANLARINA GÜVENİN, EVDE KALIN“

    Ellerinizi dezenfektan bazla, ya da kolonyayla temizlemenizde ve su ve sabunla uzun süre yıkamanızda fayda var. Bu işi ciddiye almazsak bu iş çığrından çıkacak ve binli rakamlara ulaşacak. Tıp insanlarına güvenin. Evde kalın.”

    Etiketler

    İLGİLİ HABERLER

    Mikrofon uzatılan vatandaşın A Haber canlı yayınında işsizlik isyanı!
    Mikrofon uzatılan vatandaşın A Haber canlı yayınında işsizlik isyanı!
    İntihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı tarafından bayılana kadar dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı
    İntihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı tarafından bayılana kadar dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı
    İstediği ayakkabıyı almayan annesini merdivenlerden itti
    İstediği ayakkabıyı almayan annesini merdivenlerden itti

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar