Tarafsız
05 Şubat 2021 Cuma
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • Bilim Kurulu Üyesi’nden sokağa çıkma kısıtlamasının iptaliyle ilgili açıklama

    Bilim Kurulu Üyesi’nden sokağa çıkma kısıtlamasının iptaliyle ilgili açıklama

    5 Haziran 2020

    Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, bu hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına dair kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kararıyla iptal edilmesine ilişkin “Çok memnuniyetle karşıladığımı söyleyebilirim. Kişisel olmakla birlikte benim düşüncem, rakamlar çok güzel gidiyordu” dedi.

    Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, bu hafta sonu 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılmasını değerlendirdi.

    A Haber canlı yayınında konuşan Hasöksüz, “Çok memnuniyetle karşıladığımı söyleyebilirim. Kişisel olmakla birlikte benim düşüncem, rakamlar çok güzel gidiyordu. Son birkaç haftadır özellikle iyileşme oranındaki yüksek seviye, günlük vaka sayısındaki durum… Bu rakamlar bize şimdiye dek alınan tedbirlerin çok güzel sonuçları olduğunu gösteriyor” dedi.

    Hasöksüz şöyle devam etti:

    “Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı bu karardan kişisel olarak da çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Benim de çevremde büyüklerim var, çok memnun olduklarını söyleyebilirim. Hepsinin de daha duyarlı olacaklarına, daha dikkatli olacaklarına inanıyorum. Fakat şunun altını çizmek istiyorum. Sadece 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın evde kalması sayesinde ülkemizdeki ölüm oranları içerisindeki yaşlı oranı, Avrupa Birliği ve diğer ülkelere göre o kadar az ki… Sıkıldılar fakat hastalığa yakalanma riskinde düşük seviyede olduklarını söyleyebilirim. Haklarını helal etsinler, alınan bu tedbirler onlar içindi. Bütün vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Üç tane kuralımız var. Bunlardan bir tanesini yerine getirmiş olmamız yetmiyor. Sosyal mesafe, maske ve el hijyeni.”

    Hasöksüz, maske kullanımıyla ilgili olarak da uyarılarda bulundu ve burun kısmının virüs için daha önemli olduğunu, maske ile muhakkak bu bölgenin kapatılması gerektiğini söyledi.

    “Sokağa çıkma kısıtlaması ilerleyen günlerde yeniden gündeme gelebilir mi?” sorusu üzerine Hasöksüz, İran örneğini verdi. İran’da yaşananların büyük dalgalar halinde olduğunu vurgulayan Hasöksüz, Türkiye’de ise şu anda küçük dalgaların olduğunu, tedbirlere uyulmadığı koşullarda Türkiye’de de böyle ikinci dalganın gerçekleşebileceğini ifade etti.

    Etiketler bilim kurulu cumhurbaşkanı Erdoğan iptal kararı kısıtlama mustafa hasöksüz sokağa çıkma yasağı

    İLGİLİ HABERLER

    Kırşehir Cezaevi’ndeki işkence iddialarıyla ilgili soru önergesi
    Kırşehir Cezaevi’ndeki işkence iddialarıyla ilgili soru önergesi
    Vücuduna yapışan keneyi çıkarttı, hayatını kaybetti
    Vücuduna yapışan keneyi çıkarttı, hayatını kaybetti
    Peynir reyonuna takılan alarm, kurmaca mı yoksa gerçek mi?
    Peynir reyonuna takılan alarm, kurmaca mı yoksa gerçek mi?

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar