Tarafsız
11 Mart 2021 Perşembe
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar
  • Kılıçdaroğlu’ndan yeni Enis Berberoğlu açıklaması: Bedeli ne olursa olsun…

    Kılıçdaroğlu’ndan yeni Enis Berberoğlu açıklaması: Bedeli ne olursa olsun…

    5 Haziran 2020

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyleyerek “Hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın; bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz” dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak yayınladığı video ile açıklamalarda bulundu. 

    CHP lideri Berberoğlu’nun vekilliğinin Anayasa’ya aykırı olarak düşürüldüğünü söyleyerek, 82. Madde vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Anayasa 83. Maddesi şöyle söylüyor: Tekrar seçilen vekil hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis’in yeniden dokunulmazlığının kaldırmasına bağlıdır. Bu maddenin de gereği yapılmadı” ifadelerini kullandı. 

    Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    “Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Haksız yere düşürüldü. Hukuka, Anayasa’ya aykırı olarak düşürüldü. Bunu tartışıyoruz. Enis Berberoğlu ne yaptı? Saygın bir gazeteci Enis Berberoğlu, saygın bir siyasetçi. Türkiye’yi bilen, tarihini bilen değerli bir insan Enis Berberoğlu.

    Haksız yere mahkum edildi, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasinin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. CHP olarak biz koşullar ne olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar savunacağız.

    Daha önce söylemiştim. Bu memlekete gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Yine söylemiştim; bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP’liler ödeyecektir diye. Enis Berberoğlu o bedeli ödeyenlerden birisidir. Berberoğlu, Yargıtay kararından sonra tekrar milletvekili seçildi. Haksızlığı AYM’ye götürdü. Adalet istiyordu, hak istiyordu, hukuk istiyordu. Anayasa 83. Maddesi şöyle söylüyor: Tekrar seçilen vekil hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis’in yeniden dokunulmazlığının kaldırmasına bağlıdır. Bu maddenin de gereği yapılmadı. Çünkü adaletin olmadığı yerde hukuk da Anayasa da olmuyor. TBMM vesayetten kurtulamıyor.

    Ama benim bu millete bir sözüm var. Ne olursa olsun, hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın; bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bunda kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, bu bedeli de ödemeye razıyız.”

    Etiketler

    İLGİLİ HABERLER

    Kırşehir Cezaevi’ndeki işkence iddialarıyla ilgili soru önergesi
    Kırşehir Cezaevi’ndeki işkence iddialarıyla ilgili soru önergesi
    Vücuduna yapışan keneyi çıkarttı, hayatını kaybetti
    Vücuduna yapışan keneyi çıkarttı, hayatını kaybetti
    Peynir reyonuna takılan alarm, kurmaca mı yoksa gerçek mi?
    Peynir reyonuna takılan alarm, kurmaca mı yoksa gerçek mi?

    ÇOK OKUNANLAR

    • HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
      HDP’den ittifak açıklaması: Artık kimse kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapamayacak
    • MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
      MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ayasofya açıklaması
    • İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
      İstanbul’da vahşet! Hatice Çelik, çocuğunun gözleri önünde katledildi
    • ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
      ‘İntihar etti’ denilen asker için suç duyurusu: ‘Darp izleri var’
    • Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
      Kılıçdaroğlu’ndan ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine yanıt
    • Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
      Emniyette kendisine su verilmediğini söyleyen Müyesser Yıldız: Devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum
Tarafsız
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
©2019

Tarafsız Haber Ajansı

Tarafsız Haber Ajansı Limited Şirketi Tüm Hakları Saklıdır.

resim yükle çekmeköy elektrikçi
TARAFSIZ
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Polemik
  • Dış Haberler
  • Çevre
  • Videolar